Lekker cruisen aan de oostkust! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Erik Loon - WaarBenJij.nu Lekker cruisen aan de oostkust! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Erik Loon - WaarBenJij.nu

Lekker cruisen aan de oostkust!

Door: Erik Down Under

Blijf op de hoogte en volg Erik

27 April 2010 | Australië, Byron Bay

Ik ben op het moment weer mooi aan het reizen. In Melbourne werd het weer steeds minder dus de hoogste tijd om naar het noorden te rijden. Marco had het ook wel wat bekeken rond Melbourne dus die is met mij mee gegaan en wil in Queensland weer werk proberen te vinden.

Op zaterdag ochtend hebben we nog ff een bakkie gedaan bij Willem in de schuur en daarna zijn we vertrokken naar Albury, dit ligt op de grens met New South Wales. De volgende dag zijn we via de Snowy Mountains doorgereden naar Canberra. Mt Kosciuszko is met bijna 2300 meter de hoogste berg van Australië en in de winter kan je er skiën. Nu waren de pistes groen als gras dus dat werd niks. Canberra Is de hoofdstad van Australië maar het is een behoorlijke saaie bedoeling. Op zondagavond was er geen cafe open dus dat hadden we snel bekeken. De volgende dag zijn we ff naar het parlementsgebouw geweest en hebben we de Nederlandse ambassade opgezocht. Daar hebben we een paar Nederlandse vlaggen weten te regelen om de Magna te pimpen. Dus het is nu goed te zien dat we uit Holland komen..!

Vanuit Canberra zijn we doorgereden naar Sydney. Dit was een mooi ritje door Morton National Park en Kangaroo Valley. In Sydney zijn we een paar dagen gebleven. Daar hebben we ff een tochtje gemaakt met de ferry om de harbour bridge en het Oprah House goed te kunnen bekijken. We sliepen in een hostel vlakbij Kings Cross dus daar konden we ’s avonds mooi op stap. Maar na een paar dagen hadden we het wel bekeken in Sydney. De laatste avond hebben we 2 Deense meiden ontmoet en die zagen het wel zitten om met ons mee te rijden tot Byron Bay. Het was een beetje passen en meten maar uiteindelijk zat toch alles en iedereen in de magna. Volle bak dus.

Vanuit Sydney zijn we naar de Blue Mountains gereden. Daar hebben we wat watervallen en The Three Sisters (drie rotsen) bekeken. En daarna nog ff met een cable car en train wat verder het national park ingeweest. Eenmaal door de Blue Mountains zijn we een paar honderd km verder landinwaarts gereden en hebben in Dubbo de Western Plains Zoo bezocht, een groot wildlife park. Daarna zijn we weer terug gereden naar de Oostkust en na drie dagen arriveerden we in Byron Bay.

In Byron Bay zit een goed hostel, The Arts Factory. Helaas waren alle kamers al vol maar er was nog wel campground beschikbaar. Dus wij bij de plaatselijke campingwinkel ff een tent en luchtbedden gekocht en dus mooi in een tentje slapen. De camping ligt midden in de bush en er kruipt dan ook behoorlijk wat ongedierte rondt; spinnen, slangen en hagedissen. Erg gezellig dus... vooral ’s nachts! Byron is een populair surf oord en het barst er van de backpackers en dat levert uiteraard weer een boel gezelligheid op...! We zijn zelf natuurlijk ook gaan surfen, 2 dagen surfles genomen zodat we de basis een beetje onder de knie konden krijgen. Het was een behoorlijke slijtageslag maar zeker gaaf. Misschien dat we binnenkort wel weer ff op de plank gaan staan. Cape Byron is tevens het meest Oostelijke puntje van het vasteland van Australië dus dat hebben we ook nog ff bekeken.

We zitten nu inmiddels alweer een week hier in Byron Bay en nu hebben we het wel een beetje bekeken. Dus we pakken morgen de tent op en dan rijden we verder omhoog naar de Gold Coast. Dan gaan we eerst maar weer een tijdje in een hostel zitten want dat is net wat comfortabeler als in een tentje k(r)amperen... Het plan is om met Koninginnedag in Brisbane te zijn want dat moet natuurlijk grootst gevierd worden!

Foto’s staan weer op http://www.erikvanloon.hyves.nl/fotos

Grn. Erik

• 26 April 2010 - 14:51

Robert:

Erik dat is mooi werk! Hier is het ook wel aangenaam, alleen waait het aldoor zo...Ik krijg er alweer zin in!
    Doe marco de groeten en veel plezier!

• 26 April 2010 - 15:36

Marietje:

Hey Erik,
    leuk om weer wat van je te horen. Je hebt het wel overal snel bekeken;)
    Klinkt goed allemaal, blijf nog lekker volop genieten. Fijne koninginnedag alvast!
    Liefs

• 26 April 2010 - 15:38

Anna:

Hey Erik,

Oh echt lekker, ik wil ook op vakantie!!! Ziet er weer super uit. Je had het surfen wel aardig onder de knie zo te zien. Oh gaan we nu voor Deens?? en de rest van de surfclub;-). Veel plezier!!!
    -X- Anna

• 26 April 2010 - 16:54

Maarten:

Volgens mij vermaak je jezelf nog wel een beetje, wat ik me best kan voorstellen als ik het verhaal lees en de foto's zie. Verder zag dat surfen er best goed uit, ga er vooral mee door. Want sporten is zo slecht nog niet.

succes en geniet er van zo lang als dat het kan

• 26 April 2010 - 20:03

Moeders:

He Erik.

fijn dat alles nog naar wens gaat. de foto's zien er weer mooi uit.
    gelukkig denk je ook nog om je moeder door kangeroefoto's te maken.
    fijne koninginnedag, wel een oranje shirt aan dan he!!!
    groetjes uit een zonnig Slootdorp

• 26 April 2010 - 20:11

Bart:

he broer zo te zien vermaken jullie je we. Mooie foto's, dat surfen was wel lachen denk.
    met koningine dag zal ik een biertje op je drinken
    ik moet savonds wel bij de deur staan in slootdorp maar een biertj mag
    spreek je en veel Plezier

• 26 April 2010 - 20:59

Jolien:

Hey Erik,

Super mooi weer om iedere keer je verhalen te lezen. Jij vermaakt je denk ik daar nog wel ff. Maar wij hier in DB hebben ook wel weer zin een feestje met twee top DJ's en topmuziek (ala doorgesnoven Dirk op een mooi SB weekend in de weilanden bij Bart) haha... Veel plezier nog en geniet ervan

Groetjes Jolien

• 27 April 2010 - 12:08

Meijerink:

Ha from Loon,
    De plaatjes zien er weer mooi uit, dat surfen gaat wel prima zo te zien. En vrouwelijk gezelschap is vast ook wel leuk. Op Koninginnedag zal ik wel een biertje op je drinken in de drie Gezusters. Veel succes daarnog, en surfse. Groeten uit het zonnige zuiden.

• 27 April 2010 - 13:05

De Witte:

Lekker strak pakkie Erik.....dat alles er nog in past ;-) haha!

Succes met het reizen verder! Hier in Den Bosch drinken we er ook wel een paar op!

We spreken mekaar binnenkort!
    Groeten Jacco

• 29 April 2010 - 14:49

Hoeks:

Ha Erik,

Goed bezig met die Deense vrouwen op stap! Ik zeg een keer uitnodigen in Den Bosch!

Verders kan ik niks anders zeggen dan: Goed bezig!!!

Grtz Hoeks

• 01 Mei 2010 - 17:08

Case Vd Tuin:

hey jongens gaat lekker zie ik en dta zurfen ook aardig onder de knie hahah. nou geniet er mar van mzzl

• 03 Mei 2010 - 06:19

Tom Van Duin:

Hey Erik.
    Goed bezig man!! Deja vu na Deja vu als ik je verhalen zit te lezen.
    Heb zelf ook veel in een tentje gestaan op de oostkust. In de outback ook wel een aanrader trouwens.
    Grappig dat je nu met Marco aan t reizen bent. Ook een Dirkshorner!!

Je geniet er goed zie ik en ik zou zeggen, hou t nog ff een mooi tijdje vol daar, hier mis je weinig.

Have Fun Mate!!!!

• 04 Mei 2010 - 17:02

Dirk Jansen:

Heyy Erik!!

Mooie foto's heb je geplaatst, ziet er uit als 1 lange vakantie!!

Ook geen onaardige meiden zo op de foto te zien, daar kun je, je ook wel een dagje mee vermaken denk.....

Mooi dat het goed met je gaat en je het naar je zin hebt, jullie reizen nu steeds verder naar boven?? En daar weer aan het werk??

Hier is alles weer ff tam, het heeft gister flink geregend, meer als 30 mm, dus alles ligt weer een beetje stil. Verder begint het voorjaarswerk wel aardig op, en kunnen we ons opmaken voor de kermissen!!

Nog even de nieuwtjes, AJAX is net geen kampioen geworden, uiteraard zaten wij (Rindert, Kamal, Jacco Biesheuvel en Robert) net WEL in de Amsterdam Arena toen het NIET ging gebeuren, Twente is kampioen geworden zondag.

Jeroen Nieuwhof heeft een nieuwe vriendin! Check zijn hyves en zoek naar Regina! Mathijs Miedema heeft ook een vriedin, maar dat wist je misschien al wel!

En Tom Koenraadt is met koninginnedag met een meisje geweest, waar hij blijkbaar niet zo trots op was, dus heeft hij de "live" foto's van het heugelijk moment verwijderd van de anro vriesman hyves.

Uiteraard proberen wij hem hiermee te sarren en
    nu lijkt het me wel leuk als jij hem even een reactie geeft vanuit Australie, dan denkt hij echt dat iedereen het weet!!

Nou dat was het wel weer, morgen bevrijdingsdag vieren!

Grt. Dirk