Laatse weken bij Island Bulbs - Reisverslag uit Hastings, Nieuw Zeeland van Erik Loon - WaarBenJij.nu Laatse weken bij Island Bulbs - Reisverslag uit Hastings, Nieuw Zeeland van Erik Loon - WaarBenJij.nu

Laatse weken bij Island Bulbs

Door: Erik Down Under

Blijf op de hoogte en volg Erik

11 Oktober 2009 | Nieuw Zeeland, Hastings

Hey,

De tijd vliegt als je het druk hebt, dus het is de hoogste tijd voor een nieuwe update. Ik ben nog steeds werkzaam bij Island Bulbs in Hastings. De oorspronkelijke deal om 3 maanden te komen werken is lichtelijk overschreden en is nu 5 maanden geworden. Hierdoor kon een deel van de Nederlandse bezetting wat langer in Nederland blijven om van alles te regelen. Na het verwerken van de exportbollen zijn we verder gegaan met het plantgoed sorteren en tegelijkertijd het exporteren van de exportbollen. Komende week gaan de laatste bollen richting Japan en dan is alles de deur uit dus dat ruimt lekker op. Verder zijn we nu volop aan het planten, we zijn al 3 weken bezig en hebben nog ongeveer 10 dagen nodig. Als dat klaar is stop ik hier met werken en ga ik weer een tijdje reizen. Afgelopen week is er in de bergen nog een dik pak sneeuw gevallen, wat erg ongebruikelijk is voor deze tijd van het jaar maar voor mij wel gunstig want dan kan ik eind oktober nog ff een paar dagen snowboarden. (normaal gesproken loopt half oktober het seizoen af)

Tussen alle bedrijvigheid door heb ik toch nog heel wat kunnen bekijken in deze hoek in NZ. Vooral de zondagen dat ik niet hoefde te werken heb ik een behoorlijke tour kunnen maken. Hier in de buurt van Hastings ligt Te Mata Peak, dat is de hoogste berg in de buurt (ongeveer 800 m) en vanaf daar kan je Hastings, Napier en de Pacific Ocean zien. In Napier is de haven, hiervandaan worden ook alle bollen geëxporteerd en geïmporteerd. Vanaf Bluff Hill kan je dit allemaal goed bekijken. Verder is Napier wel een leuk stadje waar je goed wat kunt eten en drinken en dat hebben we dan ook meerdere malen gedaan, want elke dag zelf koken wordt je ook een keer zat..

Met Gerjo ben ik een keer naar whakapapa skifield gereden. Eerst ff naar taupo, ongeveer 2 uur rijden. Daar ff een bakkie gedaan en the great hole in one challege gedaan op Lake Taupo. Voor $20,- aan golfballen gekocht en proberen om een hole in one te slaan op een platform drijvend in Lake taupo. Hoofdprijs: $5000,- Dat werd vanzelf helemaal niks maar de lol was groot.. Na deze enorme inspanning zijn we doorgereden naar het skigebied ongeveer een uur verderop. Het is niet onwijs groot maar je kan er goed skiën. Dit hebben we echter niet gedaan omdat we ’s middags weer richting huis moesten. Als ik klaar ben met werken ga ik wel ff terug om hier te snowboarden. De sfeer is niet zoals we dat in Oostenrijk kennen en van après ski hebben ze nog nooit gehoord maar om te skiën kan je er goed wezen.

Zelf ben ik nog een keer dwars door de bergen richting Wanganui gereden. Dit is 250 km korter als over de normale hoofdwegen maar niet sneller.. Het is een weg van Hastings naar Taihape van 150 km en gedeeltelijk grindweg, je rijdt echt door de middle of nowhere en het enige teken van leven is af en toe een kudde schapen. Omdat deze trip geen succes zou worden met mijn eigen wagen heb ik de 4x4 bedrijfswagen meegenomen. Uiteindelijk geen slecht idee want de Primera zou niet ver gekomen zijn op deze gravelroad. Eenmaal aan de andere kant van de bergpas (Gentle Annie) uitgekomen wou ik toch eigenlijk niet dezelfde weg terug, enigste optie: 250 km omrijden en via Palmerston North weer richting huis. Dus dat was een mooi toertje. In de buurt van Palmerston North nog een groot windmolenpark gezien van honderden turbines. Die hebben ze hier dus ook..

Het plan is dus om na het werk eerst ff te gaan snowboarden, daarna ga ik langzamerhand richting het Zuidereiland. In november komen Jacco en Jan en gaan we in een paar weken ff het Zuidereiland bekijken.

Tot zover deze update, Ik hoor het wel weer wat er in Nederland allemaal gaande is. De foto’s staan weer op

Grn. Erik

• 11 Oktober 2009 - 06:41

Tommie:

Hey Erik man,

Nou jij vermaakt je nog steeds best daar hoor ik al!!

Gaaf daar he! niks mooiers als een beetje in de rondte crossen daar!!

Heb je ondertussen nog leuke nieuw zeelandse dames gezien of valt dat wat tegen?

Ik spreek je in Hollanda wel weer een keer!

Greetz tommie...

• 11 Oktober 2009 - 10:46

Eusje:

he erik,

ben blij om weer eens een stukje te mogen lezen over jou mooie momenten!! En ik heb weer genoten van de foto's!! Kom je nog wel een keer terug naar Nederland??

liefs eus

• 11 Oktober 2009 - 13:20

Tjitte:

Hey Erik,

Mooi verhaal. Goed om te lezen dat je je nog steeds vermaakt. Bij jullie wordt het nu voorjaar begrijp ik?
    Succes met snowboarden en veel plezier tijdens het bezoek van Jacco en Jan.

• 11 Oktober 2009 - 13:56

Dirk Jansen :

Ha die Erik !!

Mooi verhaal en mooie foto's!! Je vermaakt je nog prima daar zo te lezen! Straks mooi rond reizen en ff skien!
    Foto's van het skien zien er idd erg Oostenrijks uit!

Hier weinig nieuws, gister naar kermis 't Zand geweest, was weer een grote chaos maar wel gezellig!! Wordt langzaam een beetje herfst hier, dagen worden wel rap korter.

Nou spreek je weer,

Grt. Dirk

• 11 Oktober 2009 - 15:50

Bert:

He van loon, gaat allemaal lekker zo te zien. Weinig pils en vrouwen is volgens mij de kantekening die ik kan maken... Hier weinig anders, als je de welbekende kleuren kaart er op na slaat.

Blijf je nog tot na de carnaval? aangezien ik of met kers of met carnaval naar NL kom om weer eens echt bier te ko0men drinken.

Kerel Veul plezier daar...

Gr Bert

• 11 Oktober 2009 - 16:21

Rudolf:

Hee Tak,

mooie stories weer. Hier gaat alles prima, in mijn laatste jaartje. Dekkers is uit huis, Piri zit er nu in. Joep is ook weg en is vervangen door Niels Tilburg. Als je ooit nog een x terug komt, ff delletje met Doorsnee- saus halen!

Het beste daar,

Rudolf.

• 11 Oktober 2009 - 18:00

Sleutel:

Erik!

Wat zal jij een lol hebben tussen die kiwi's! Beetje werken en bieren met echte native's... Ik ga eind december weer naarhuis, dus we zullen elkaar missen:P

Succes en geniet ervan hé

• 12 Oktober 2009 - 09:18

Boswachter:

kerel!

van de week je nummer maar eens gevraagt aan Jan (nog niet gehad) met de ambite je gewoon maar eens te bellen. kijken of die jongen nog leeft!
    Blijkbaar dus wel.. Heb de foto's nog niet bekeken. maar dat gaan we zo maar eens even doen. skieze!

@tjoow!
    Evert

ps. als ik je nummer heb, zal ik eens in de telefoon klimmen!

• 12 Oktober 2009 - 14:49

De Witte:

Yoooo Buurmannetjuhhh!!

De herfstkleuren zijn hier in NL al weer te zien. Ben eigenlijk wel weer toe aan een beetje warmte! Ik heb er zin an!

We bellen binnenkort nog wel! Enne die frikadel speciaal kan ik niet beloven of ik die meekrijg...

Groeten Jacco

• 12 Oktober 2009 - 19:02

Hoeks:

Ha Erik,

Goed te horen dat je nog onder de levenden bent.

Afgelopen weekend met Jacco naar Engeland geweest om bij Thijs Pinten te pakken. Dat was goed vol te houden. Ik denk dat de drie weken met Jacco en Jan ook geen probleem zullen vormen.

Veel plezier daar nog.

Oudoeweej Hoeks

• 12 Oktober 2009 - 21:41

Meijerink:

Ha from Loon, mooi uitgebreid verhaal weer, werd ook wel tijd.
    Mooie plaatjes ook weer. Dat snowboarden moet daar vast wel prima gaan lukken. Zolang het maar beter gaat dan dat balletje slaan. Doe Jacco de groeten daarzo, en heb een goede tijd samen.
    Veel succes nog, en de groeten vanuit het zonnige zuiden:D

• 13 Oktober 2009 - 08:51

Van Schijndel:

Van Loon, pikkestein!!! Goed om van je te horen. Zo te zien heb je het goed naar je zin in NZ. Laat eens wat vaker van je horen!!!

• 13 Oktober 2009 - 11:42

Joapie:

Ha die van Loon, Weer een mooi verhaaltje, als ik zo die foto's kijk kan ik ook niet wachten om daar heen te gaan:P en dan dat verhaal erbij:P ik denk dat ik maar is moet gaan kijken voor een ticket volgend jaar:P:D

Kwam jij ook nog een keer terug naar Nederland of moet Bart het met wortel rooien de rest van zijn leven zonder jou doen???:P

Naja geniet er nog maar ff van en dan spreken we mekaar weer!!!!!

De Wapper