Wet 'n wild! - Reisverslag uit Hastings, Nieuw Zeeland van Erik Loon - WaarBenJij.nu Wet 'n wild! - Reisverslag uit Hastings, Nieuw Zeeland van Erik Loon - WaarBenJij.nu

Wet 'n wild!

Blijf op de hoogte en volg Erik

08 Juni 2009 | Nieuw Zeeland, Hastings

Hey,

Met mijn vorige bericht was ik geëindigd in Auckland. Hier ben ik dat weekend gebleven, de planning was om te gaan kitesurfen. Dit kan in principe het jaar rond, vereiste is wel dat er wat wind moet staan.. Maar het weer zat niet mee, drie dagen lang geen zuchtje wind en ik had geen zin om nog langer te wachten dus dit zal ik uitstellen tot de volgende zomer. In auckland heb ik mijn Franse maten achtergelaten en ben zelf richting Hastings gaan rijden. Via Tauranga ben ik aangekomen in Rotorua waar ik al eerder was geweest met Arnaud en Koen. Hier ben ik een aantal dagen gebleven, in het hostel was het wederom erg gezellig. Hoogtepunt was het Raften op de kaituna River. Een grade 5 (moeilijkste graad) rivier met Rapids en watervallen, de hoogste 7 meter, de hoogst raftbare waterval in NZ. De rivier was omringt door fantastische natuur maar daar heb ik weinig van meegekregen… Halverwege de trip vondt de instructuur dat ik nog veel te droog was en gooide mij overboord. Bokkoud dat water! En in zo’n rappid raak je toch behoorlijk de weg kwijt maar met een reddingsvest kom je vanzelf weer boven dus dat is ideaal.

IK heb ook eindelijk het symbool van NZ gezien: de Kiwi. Dit volgeltje wordt met uitsterven bedreigt en wordt daarom enorm beschermt. Vandaar ook de roadsigns voor kiwi’s.

Zaterdag ben ik naar de oostkust gereden, naar Gisborne om precies te zijn. Dit is een populaire plaats voor surfers maar er was nu weinig te beleven omdat het seizoen over is. Op zaterdagnacht is hier een raam van mijn auto ingeslagen maar er is niks gestolen. De radio vonden ze blijkbaar niet mooi en verder lag er weinig bijzonders in. Dus mijn zondagmorgen begon op het politiebureau om aangifte te doen. .. altijd gezellig. Ook hier was het lang weekend ivm Queens birthday op maandag dus kon ik me raam pas dinsdag laten maken. Maar een stuk plastic en ducktape doet wonderen want ik moest zondag nog 300 km rijden naar Hastings.

Ik ben inmiddels aan het werk bij Island Bulbs, onderdeel van Pater Bloembollen uit Spierdijk. De mannen heb ongeveer 25 ha lelies staan hier in de buurt van Hastings. De komende 3 maanden worden deze lelies gerooid, gewassen, verwerkt en verpakt voor de export. Ik ben werkzaam op de verwerkingslocatie in Hastings. Hier werkt ongeveer 25 man, samen met 2 andere Nederlanders zorg ik ervoor dat alles in goede banen worden geleid. Ik woon ongeveer 30 km van het bedrijf, echt in de middle of nowhere, er woont hier bijna niemand en heb ook geen bereik met me mobiel. Voor 10 bewoners en een kudde schapen gaan ze blijkbaar geen telefoonpaal neerzetten..! Ik woon hier met 3 andere Nederlanders van Island Bulbs. Er is hier in de buurt niet zoveel te beleven, dat is op zich niet zo erg want ik ben veel aan het werk en heb dus niet echt tijd om op pad te gaan. De winter is hier nu echt begonnen, ’s nachts vriest het een paar graden en ik kan de sneeuw op de bergen zien liggen. Ik heb dus niet echt t idee dat het juni is.. Ondanks de kou start de auto gewoon elke morgen dus dat valt me niks tegen.

De komende tijd zal ik waarschijnlijk niet zoveel op me site schrijven omdat ik voornamelijk aan het werk zal zijn. Mocht het zo zijn dat er toch spectalulaire dingen gebeuren dan zal ik julie dat natuurlijk niet onthouden.

Foto’s/ video’s wederom op hyves: http://www.erikvanloon.hyves.nl/fotos
Grn. Erik.

• 08 Juni 2009 - 11:44

Robert:

Erik...

je lijkt wel een 'surfdude',
    - je wil surfen
    - je wacht om te surfen
    - je stelt het surfen uit etc..

succes aldaar

• 08 Juni 2009 - 15:13

Bert:

HE van Loon,

Echt slim ben je ook nog steeds niet he? Twee keer winter in een jaar...

Hoe is het met het vrouwenvolk gesteld?

Hier trouwens weinig nieuws behalve dat er nu ook een Duitser voor me werkt en dat het hier heel het jaar zomer is...

Succes in de bollen.

Mazzel

• 09 Juni 2009 - 15:58

Tom:

haha erik te water!

Ouwe surfkampioen. succes met de oogst en geniet nog maar een beetje the middle of knowwhere, dan genieten wij hier van het mooie weer.

Tom

• 18 Juni 2009 - 08:30

Thomas:

Bevalt het wat in Hastings? Al weze borrelen in Napier met Tia? GOdver ik wil ook weer heen :P

ik spreek je!

• 23 Juni 2009 - 12:50

Koen Spierings:

nog veel plezier bij de nieuwe baas. Ik spreek je nog wel een keer. De groeten

• 23 Juni 2009 - 19:45

Hoeks:

Heej Man,

Mooie verhaal weer. Succes met je bloembollen!!

Oudoeweej Hoeks

• 30 Juni 2009 - 17:27

Kamal Smid:

Erik!

Mooie verhalen weer... Had ze een tijdje niet gelezen. Die foto's van het raften zien dr ook wel gaaf uit! Hier gaat alles z'n gangetje. Ik zit in de laatste maand van mn afstuderen. Binnenkort een weekie naar Hongarije voor mn stage. Verder hebben we hier een maand terug de trekkertrek gehad. Verhalen heb je vast wel gehoord! Was een fantastische dag, met eindelijk is prachtig weer! Alleen geen ford's in de top 3 van het klassement! ;) Maareh ga je goed daar!
    En ik spreekje!!

Groeten Kamal.