Down South!
Door: Erik Down Under
Blijf op de hoogte en volg Erik
04 November 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch
De volgende dag naar Mt. Ruapehu gereden, dit is een (actief) vulkaangebergte en hier bevind zich het grootste skigebied van NZ. In het gehucht onderaan de berg (National park village) alle benodigde snowboard spullen gehuurd en ‘s middags direct aan de slag gegaan in whakapapa skifield. Het was goed te merken dat het einde van het seizoen is want de kwaliteit van de sneeuw was niet al te best meer. Whakapapa is een beetje een snowboard onvriendelijk skigebied met veel sleepliften. Na twee dagen had ik het hier wel bekeken en ben ik naar Turoa skiefield gereden. Dit ligt aan de andere kant van Mt. Ruapehu en is ongeveer een uurtje rijden met de auto. Hier was de sneeuw een stuk beter omdat dit de schaduwzijde van de berg is. Verder was hier een funpark voor snowboarders en meest stoeltjesliften dus hier kon ik me goed vermaken. Mt. Ruapehu ligt echt in de middle of nowhere dus naast het snowboarden is er zeer weinig te beleven maar al met al heb ik een paar dagen lekker kunnen boarden en het is het vergeleken met de Europese skiegebieden allemaal redelijk goedkoop. In en rond de skigebieden zijn ook verschillende scènes van de lord of the Rings opgenomen waaronder ook Mt. Doom.
Na de avonturen in de sneeuw ben ik via de forgotten world highway 43 richting New Plymouth gereden. Een rit van 150 km zonder tankstop door niemandsland, gedeeltelijk zelfs gravelroad. Op zich wel een leuk ritje maar naast mooie natuur en ontelbare schapen verder niet zo spectaculair. In New Plymouth aangekomen heb ik Vivianne even opgezocht. (vriendin uit Den Bosch) Zij woont daar al een aantal maanden dus kon ze mij mooi rondleiden. Dus even de stad, het strand en Mt. Taranaki bekeken. Viv moest tussendoor ook nog even 400 koeien melken dus ik ben ook op de hoogte hoe dat er hier aan toe gaat.
Na het bezoek aan Viv ben ik naar Wellington gereden. Een rit van ongeveer 5 uur dus dat kon ik mooi in 1 dagje rijden. In Bulls even langs de Dutch shop geweest waar ze allerlei Nederlandse souvenirs en voedingsmiddelen verkopen. Hier voor een klein vermogen aan Nederlandse producten ingekocht. Echte Hollandse kaas, mayonaise, gevulde koeken en drop is na 9 maanden toch wel weer lekker! In een dorpje 50 km verderop staat ook nog een echte Hollandse Molen dus de Nederlandse invloeden zijn hier goed zichtbaar.
Wellington is de hoofdstad van NZ en ligt grotendeels in de bergen, vanaf Mt. Victoria kan je de stad en de haven goed bekijken. Verder is Wellington just another city wat ik dus al redelijk snel had bekeken. Wel zijn er veel cafe’s en stikt het er van de backpackers. Met Halloween op zaterdag leverde dit dus een dikke party op.
Zondag ben ik met de Ferry de Cook Strait overgestoken naar het Zuidereiland. Een tocht van 3 uur waarvan het laatste uur door de Queen Charlotte Sonds, een baai van eilanden. Gelukkig was het mooi weer dus leverde dit een paar mooie plaatjes op.
Op het Zuidereiland ben ik meteen richting Christchurch gereden. Bij Kaikoura heb ik nog een kudde zeehonden gespot. Nu zit ik in Christchurch waar morgen Jacco en Jan aankomen. Tot zover dit bericht.
Grn. Erik Down Under
04 November 2009 - 07:42
Inge:
Heey Erik!
Heel veel plezier komende weken!Bungyjumpen en andere enge dingen wil ik pas weten als ze weer terug zijn :).
x Inge. -
04 November 2009 - 08:31
Jan En Jacco:
Hey erik,
We zsijn er bijna! Nu nog even in singapore, maar daarna bij bij jouw! tot straks
groeten J en J -
04 November 2009 - 09:02
Vivian:
He Erik!
Helemaal weer aan het berichten schrijven geraakt zeker, haha..
Klinkt uiteraard allemaal weer super!
Lekker dat je weer een beetje aan het relaxen ben ;)
Wij zijn maandagavond nog ff bij Jan geweest, die zijn ondertussen wel een aardig eindje op weg!
Van t weekend is t prinsenbal hier en over een paar weken gaan we weekendje naar center parcs met z'n allen.
Verder weer weinig nieuws hier..
Groetjes Viv -
04 November 2009 - 15:46
Moeders:
He Erik.
weer mooie foto's, wij krijgen er ook zin in om te komen,het wordt daar weer lekker weer zo te zien, en zo te zien heeft het harde werken ook geen aanslag gedaan op je, je ziet er nog steeds goed uit.
doei mama -
04 November 2009 - 17:40
Diederik:
Ah Erik!
Wat een mooie belevenissen weer. Nog veel plezier en succes met J en J.. You gonna need it...;)
Gr Diederik -
05 November 2009 - 12:15
Paul Sleutel:
Erik, mooi verhaal weer! Evengoed nog snowboarden, altijd mooi werk(y).Dat bungeejumpen moeten wij ook nog zeker doen, maar pas nadat we jou ervaringen gehoord hebben. Is nog best billenknijpwerk volgens mij:D
Veel succes nog..
Groeten Jaap en Paul -
05 November 2009 - 19:09
Bart:
he broer
mooie foto's zo te zien vermaak jij je prima daarzo
veel plezier de komende weken met jan en jacco
09 November 2009 - 18:40
Hoeks:
Ha Erik,
Eindelijk een beetje aan het relaxeren?
Succes met Jan en Jacco daar. Zal ik het in Den Bosch wel een beetje in de gaten houden.
Oudoeweej Hoeks -
10 November 2009 - 04:58
Andere Sleutel:
Best, ik kan nog niet zeggen dat ik de kaas mis:P... maargoed dat er 'FourX' is!
Dat nederlands spreken tegen een persoon die tegenover je staat is vast ook wel weer ff wennen na een tijdje tussen al dat Engels..?
Nog een beetje aan lachen/gieren/brullen met Jacco en Jan ?
succes -
11 November 2009 - 18:58
Anna:
Hey Erik,
Alsof gewoon bungyjumpen nog niet gek genoeg is...
Duidelijk ff vrij, er kan weer geschreven worden;-) Veel gedaan, lekker hor doe je goed!!!
Voor nu nog ff veel plezier met de mannen.
Groetjes Anna